Prijs per fles € 10,25, bij afname van 6 fl 9,40 per fles
75cl (ook in Magnum en Jerobaom verkrijgbaar)
Gold medal Berliner Wein Trophy 2022
Mundus vini Gold medal
Asia Wine Trophy Gold medal
4.1 Vivino-steren
Neropasso heeft een intens robijnrode kleur. Heerlijke kruidige aroma's met 'n hint van kersen en pruimencompote komen je tegemoet. Fijn en fluweelachtig van smaak met aanhoudende zachte tannines in de afdronk. Heerlijk bij pasta, wit- en roodvlees, verse en gerijpte kazen.
De Neropasso wordt gemaakt van Corvinone, Corvina en Cabernet druiven, met de typische "appassimento" methode. Een deel van de druiven die gebruikt wordt voor deze wijn is gedroogd, dit wordt de ‘appassimento’ methode genoemd. Dit is een unieke methode die kenmerkend is voor de productie van wijnen uit de Veneto regio. Deze techniek heeft zijn roots in een ver verleden sinds de Romeinse tijd. De druiven worden voor het persen gedroogd.De nodige ervaring voor het drogen van de druiven voor de Neropasso is nodig. Om een uitstekende wijn te krijgen, is de ‘appassimento’ methode essentieel. Het is een zeer kritische en delicate fase van het wijnmaken.
De druiven moeten perfect rijp en gezond, als ze worden geselecteerd tijdens de handmatige oogst. De dunste trossen worden gekozen, met de druiven niet te dicht bij elkaar, zodat de lucht kan circuleren. De druiven worden in grote geperforeerde plastic kisten gelegd, om voor uitstekende ventilatie zorgen. De dozen worden gestapeld in de fruttaio, een grote luchtige kamer en de druiven worden periodiek gecontroleerd zodat de appassimento plaatsvindt op een perfecte manier.
Met 150 jaar ervaring heeft de familie Biscardo haar "roots" in de wijn. Sinds het begin van de 19e eeuw stond de Biscardo familie bekend als een textielbedrijf. Teresa die getrouwd was met Terenzio en samen 17 kinderen hadden, stond bekend als een stoere vrouw met een goed financieel inzicht, terwijl Terenzio een visionair zakenman was. Terenzio was dan ook een van de eerste die wijn ging produceren in de regio Verona. Verona wordt beschut door heuvels in het noordelijke deel - het bekende gebied van Valpolicella - en wordt gematigd door de invloed van het Gardameer een paar kilometer verder op, aan de westkant van de stad. Het is een ideaal wijnbouwgebied waar de familie begon met het produceren van wijnen, gemaakt van de traditionele druiven uit de regio. Hedendaags werkzaam vanuit Verona geven de broers Maurizio en Martino leiding aan het familiebedrijf. Vanwege zijn expertise wordt Maurizio veelvuldig als consultant door bekende producenten in Italië ingehuurd. Hun wijnen staan bekend om hun gevaarlijke drinkbaarheid en uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Met de recente toevoeging van Maddalena Biscardo aan het team, is de toekomst van dit familiebedrijf gewaarborgd
© 2024 www.wijnmeisje.nl - Powered by Shoppagina.nl